Wanneer u uw hond brengt

 

Wanneer u uw hond naar de trimsalon brengt, moet u hem enige tijd afstaan. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn. Toch laten de meeste honden zich rustig behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen.

Veel honden moeten de eerste keer wennen aan de trimsalon, net als de eigenaar. Ik begrijp dat het niet makkelijk is om uw hond een paar uur achter te laten. Maar maak het uzelf en uw hond niet te moeilijk. Hoe langer u bij uw hond blijft, hoe onzekerder de hond kan worden. U kunt beter even een praatje maken, uw hond gedag zeggen en gaan, zodat uw hond zich ook op zijn of haar gemak gaat voelen.

Voor met name oudere honden kan een trimbeurt erg vermoeiend zijn. Hier houd ik graag rekening mee en daarom neem ik halverwege de trimbeurt een pauze. Na het ophalen van uw hond adviseur ik u om uw hond zich niet te veel in te laten spannen.

Enige tips:

  • Laat uw hond goed uit voor dat u hem naar de trimsalon brengt, de behandeling duurt al gauw een paar uren en het is vervelend als de hond zijn behoefte zo lang moet ophouden.

  • Laat uw hond minimaal een uur voor de trimbeurt niet eten.

  • Probeer uw hond zo droog mogelijk te brengen; dit vergemakkelijkt het werk aan de hond.

  • Overleg met uw trimster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.

  • Vertel van tevoren wat de medische of andere afwijkingen zijn van de hond.

  • Voor uw hond is het beter dat u niet aanwezig bent tijdens de behandeling. Uw hond zal door uw aanwezigheid worden afgeleid en dit bemoeilijkt het werken voor de trimster.

  • U kunt beter niet tussendoor naar de salon komen, want als uw hond u ruikt, wil hij graag van de tafel af en wordt het verder behandelen van uw hond vrijwel onmogelijk.

  • Zorg dat u op tijd bent want ik werk alleen op afspraak. Mocht u verhinderd zijn, laat dit dan a.u.b. ruim van tevoren weten zodat een andere klant ingepland kan worden. Bij het niet nakomen van een afspraak ben ik helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

  • Wanneer uw hond klaar is, krijgt u een telefoontje van mij. Komt u a.u.b. niet eerder omdat de meeste honden niet meer rustig op tafel blijven staan als de eigenaar er is.

 

Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het ‘gevoel’.

 

 

 Trimsalon wøf     |     Tel. +31(0)6 22 978 224     |     info@trimsalonwof.nl

 

Soest: Ossendamweg 33-b

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now