Veel gestelde vragen

 

 

Is het niet te koud om mijn hond te laten trimmen?

Wij mensen pakken ons lekker in zodra het buiten koud is. De hond heeft alleen zijn vacht. Als reactie hierop wordt de vacht van de hond in de winter vaak lekker lang gehouden.

Helaas werkt dit juist vaak averechts.
Door het slechte weer gaat een lange vacht juist sneller klitten, en heeft dus meer verzorging nodig. Een lange vacht blijft ook heel lang vochtig en dat is slecht. Een hond kan namelijk net als een mens, beter tegen kou dan tegen vocht. Een natte hond met kort(er) haar wrijf je gemakkelijker even droog. Ook een vacht die schoon en klitvrij is, zal makkelijker opdrogen. Heeft uw hond het dan echt koud dan kunt u hem of haar natuurlijk een jasje aandoen als u naar buiten gaat. Dit is beter voor de hond dan hem de hele winter met een lange geklitte vacht laten rondlopen. Ditzelfde geldt ook voor de ruwharige honden die geplukt moeten worden. Als ze een goed ontwikkelde ondervacht hebben is het geen probleem om ze ook tijdens deze koude dagen gewoon te laten plukken. Zodra ze kort geplukt zijn, zijn ze te vergelijken met een kortharige hond. En kortharige rassen komen ook gewoon de winter door.


Door het strooien met zout en pekel kunnen de voetjes van uw hond kapot gaan Een mooi schoon en kortgeknipt voetje is makkelijker te onderhouden. U hoeft ze alleen maar met een handdoek droog te wrijven en ze zijn weer pekelvrij.

 

 

Op welke leeftijd kan een puppy voor het eerst getrimd worden?

Het beste is als de pup ongeveer 3 maanden oud is,. Dit hoort ook bij de socialisatie van een pup. De meeste mensen wachten te lang voor een eerste trimbeurt, met als gevolg dat de pup klitten heeft en geen eerste leuke ervaring krijgt met het trimmen.

 

 

Doet het plukken van een hond pijn?

Als de vacht plukrijp is heeft de hond er absoluut geen pijn van, de meeste vinden het zelfs prettig. Omdat de rijpe vacht ook meestal jeuk met zich mee brengt vinden de honden het niet erg om geplukt te worden.

 

 

Wat gebeurt er met de vacht als mijn ruwharige hond wordt geknipt of geschoren i.p.v. geplukt?
Wanneer een een ruwharige vacht wordt geknipt of geschoren wordt deze zachter en doffer van kleur. Is dit al vaker gebeurd dan lukt het niet meer om de ruwharige vacht terug te krijgen. Ook kan het bij sommige honden huidproblemen veroorzaken omdat de haarcyclus wordt verstoord. Dus ruwharige honden dienen geplukt te worden.

Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld oude honden. Om de behandeling te verkorten en te versnellen wordt de hond in model geschoren of geknipt.

 

 

Als mijn hond wordt geschoren, wordt hij dan erg kaal?
Nee. Scheren is het inkorten van de vacht m.b.v. een tondeuse. Hierop passen verschillende scheerkoppen met verschillende lengtes. Wel is het zo dat wanneer de vacht van een hond enorm in de klit zit, je er vaak met de grovere scheerkoppen niet meer door komt. De vacht dient dan uit noodzaak heel kort geschoren te worden. Er is dan gewoon geen andere oplossing.

 

 

In de zomer lekker kort?

Vooral bij warm weer wil de eigenaar altijd een korte vacht. Vaak vergeet men dat de vacht van de hond zowel beschermt tegen kou als de warmte. Let dus op want bij te korte vacht kan uw hond verbranden door de zon.

 

 

Kan ook een kortharige hond terecht in een trimsalon?

Ja. Ook kortharige honden gaan ruien (of zelfs gehele jaar door).

 

 

Mijn hond is altijd zo moe als hij/zij terug komt van de trimsalon. Hoe kan dit?

Een trimbeurt duurt gemiddeld drie uur, afhankelijk van het soort werk. Uw hond heeft een tijdje gestaan en vele indrukken opgedaan. Het is dan ook heel gewoon als uw hond gaat slapen als deze weer thuiskomt.

 

 

Kan het kwaad als mijn hond regelmatig wordt gewassen?

Nee, alleen bij gebruik van goede hondenshampoo kunt u uw hond regelmatig (laten) wassen. Gebruik geen mensen- of babyshampoo, want deze ontvet te erg.

 Trimsalon wøf     |     Tel. +31(0)6 22 978 224     |     info@trimsalonwof.nl

 

Soest: Ossendamweg 33-b

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now